den där jävla knölen

För snart 5 veckor sedan stod jag där. Det enda jag ville var att bli ren. Snart skulle jag få lägga mig ner nyduschad i en nybäddad säng bredvid männen i mitt liv.

Där stod jag. I duschen. Tvålade in mig, precis så som man brukar. Tänkte att allting äntligen började kännas så som det ska vara igen. Tillfreds med livet, helt enkelt. Det hade varit rätt tufft en tid. Men äntligen hade jag börjat känna mig lite piggare, som en 23-åring, igen.

Men då tar det stopp. Där står jag i duschen då jag känner någonting hårt i mitt högra bröst. Det svartnar för ögonen, tjuter i öronen.

Fan. Jag orkar inte, jag orkar inte med mer skit just nu. Gör allt för att intala mig själv att jag inbillat mig. Tar mod till mig, känner igen.

Där, i höger bröst. Den går inte att undgå. Den här gång har jag inte inbillat mig. Knölen, den där satans knölen. Där står jag i duschen. Men en knöl som gjort intrång i min kropp.

Tänk att någonting så där litet, så litet som en ärta, så skarpt som en sten. Tänk att det kan komma och vända ett liv så totalt upp och ner.

Sansade mig, lade mig brevid männen i mitt liv. Många tankar dyker upp i mitt huvud; varför jag? varför nu? hur länge? vilka behandlingar? hur ska jag kunna berätta?

Det är svårt att tänka positivt i situationer som denna. Men jag lär vara en av de många unga kvinnor som drabbats av fibroadenom. Knölen tros vara en godartad tumör. En tumör som inte kan göra större skada än att skrämma livet ur folk. Så sa i varje fall ultraljudsläkaren.

Ännu väntar jag på vävnadsprovens resultat. En del av mig hoppas att läkaren ska ringa så snart som möjligt. Så att jag inte behöver fundera längre. En annan del av mig hoppas att läkaren inte ringer. För om det är någonting godartat har de knappast så bråttom att ringa. 

Men jag går sönder, orkar inte vänta längre nu. Vaknar om nätterna. Vet inte vad jag ska ta mig till. Åh. Tänker tänk om. Och många andra dumma tankar. Vet inte hur jag ska orka. Blä.

Förstår inte varför något så äckligt som cancer får existera. Om möjligt har jag börjat hata sjukdomen ännu mer än innan. Fy fan. Äckel. Sällan blir jag förbannad. Nu är jag.

14.04.2015 kl. 19:57

smoer

Idag har jag handlat smör och tappat bort det, jo jag är helt seriös. Jag har inte riktigt tid med det här nu, känner att sommaren är på väg bort och jag vill njuta av varje lediga stund.
12.07.2012 kl. 22:20

holy helg08.07.2012 kl. 22:22

dab

Det bästa sättet att avrunda en stressig, tung men samtidigt trevlig helg är nog att simma i regnet och bada bastu. Jag känner mig renad från diverse synder och bravader.

 

 

08.07.2012 kl. 18:07

ernst

En gång drömde jag att jag födde barn, vilket är ganska skrämmande bara det. Det hela förvärrades, bebisen jag klämde ut hade en helt bebisstor kropp men Ernst Kirschsteigers huvud.Idag har vi ätit jävligt stora glassar. Nu kollar jag Sommar med Ernst. Heidoo.
05.07.2012 kl. 21:12

ben
Här tror taxen att hans tuggben hamnat under soffan, vilket resulterar i att husse och matte krälar på golvet och lyser med ficklampa för att konstatera att där inte finns något ben. Tax slutar inte gnälla, så vi blir tvugna till att lyfta upp soffan och låta honom krypa under för att kolla läget på sitt egna sätt. Benet är fortfarande spårlöst försvunnet och taxen lika ledsen som förut. Hjärteskärande.

Idag har jag, förutom att ha letat hundben, jobbat, ätit pepparkakeglass (great success, jag är kär) och dejtat några av mina favoritdamer. Nu blir det att lägga mig till sängs med självaste Steve Jobs. Natinatt!
04.07.2012 kl. 22:33

fil

Idag har jag haft picknick med A och chillat vid fagra Fjärden.03.07.2012 kl. 20:47

små apor

Lite sömn, stress, alltför mycket skräpmat, regn, outhärdlig hetta, cherryberries, sjuka leder, söndriga bussar, prat i sömnen om flygplansmotorer som senare visade bli sanna och alltför sena kvällar. Och lite little monkey riding on a pig. En helt vanlig resa med nsk. I det stora hela har det varit hur roligt som helst.

Jag dör av sömnbrist men kan ändå inte sova. Jag har aldrig varit logisk och kommer säkert aldrig att bli det heller. Men imorgon är jag ledig, och då tänkte jag sola, för jag har bestämt att det ska vara soligt imorgon. Det vill säga att det säkert kommer att regna imorgon, så imorgon ska jag göra absolut ingenting.
02.07.2012 kl. 22:36

öö

I väntan på min goda och näringsrika pizza som för tillfället befinner sig i ugnen, bestämde jag mig för att plita ner några ord här. Över helgen lär det inte hända speciellt mycket på denna front, ty jag är på min väg till huvudstaden. Jag tror att jag ätit pizza 4 dagar denna vecka. Mums.

Det var allt jag hade att säga. Öö.
29.06.2012 kl. 16:40

flygfä

Idag har jag jobbat och samtidigt fått en fluga i ögat. Fattar inte hur den hittade dit, med tanke på att jag hade glasögonen på och allt. Dessutom tycker jag inte att flugor ska vistas inomhus. Sluga fän det där.

Huj.
27.06.2012 kl. 22:16

ålderdom

När jag blir gammal vill jag

1) inte bli surare för varje år som passerar
2) inte bryta lårbenshalsen
3) inte känna mig tvungen till att skryta om min släkt
4) inte ha kort, permanentat hår
5) ha en hörapparat som piper och stör folk runt omkring mig, dock stör den självklart inte mig för jag hör så jävla dåligt så jag hör inte ens det
6) ha en villa på varmare breddgrader så att jag kan åka dit när det regnar här

Ungefär det har jag tänkt på idag.
26.06.2012 kl. 20:41

skörd

Eftersom jag är alldeles för lat och slut för att berätta om helgen i textform får ni här äran att beskåda helgens instagramskörd. Njut.
24.06.2012 kl. 20:46

krans

Fick spunk på alla som laddade upp bilder på hur fina kransar som helst. Antog utmaningen och fixade en alldeles själv. Slutresultatet blev sisådär, men jag är faktiskt supernöjd (om man får säga det själv). Kärleken fick förstås kransen.

23.06.2012 kl. 16:16

öö

Med en ambivalens som ideligen förnimmer och härjar har jag för tillfället inget att tillägga. Eller kanske en sak, jag blir tokig! Och att jag skulle kunna äta hur mycket glass som helst.
21.06.2012 kl. 16:11

kub

Förbannat slut, det är vad jag är idag. Och mina stackars ögon som fått utstå diverse olika allergener av olika slag alltför många gånger idag. Min hjärna också för den delen.

Nu har jag iallafall städat lite i skitvädret. Den resterande dagen hade jag tänkt äta choklad och läsa. För att kunna göra det krävs det dock att någon åker och hämtar den där chokladen och de där böckerna.Jag känner att kubb skulle sittar hur fint som helst just nu. Mmmm.
19.06.2012 kl. 18:45
En helt vanlig Malin i sina bästa år. Lider av  humörsvängningar, gillar sin meterslånga tax och Days of our Lives.

Senaste kommentarer

30.06, 17:27öö av friv
30.06, 17:26öö av cubefield
26.06, 23:45ålderdom av JMS
11.06, 23:22ax av mlain